7 Instagram updates die je moet weten

Instagram blijft zich ontwikkelen met nieuwe updates. Met deze updates zijn er weer nieuwe mogelijkheden om meer uit Instagram te halen.

 

Wat zijn de laatste updates van Instagram en wat staat ons te wachten?

 

Hieronder vind je een overzicht van 7 updates. Check jouw account of deze al is geupdate en of jij al 1 van deze nieuwe functies op jouw account kunt gebruiken. Weetjes waar je wat aan hebt en die jou motiveren om meer uit Instagram te halen.

 

  • Al enige tijd kun je vanaf je desktop berichten plaatsen. Hoe fijn is dat! Dit wordt doorgevoerd naar alle accounts dus log in via jouw favoriete browser en kijk of deze mogelijkheid al beschikbaar is voor jouw account. Is dat nog niet zo, heb even geduld, het kan nog even duren. Vanaf je desktop kun je afbeeldingen downloaden, kun je een filter toepassen, schrijf je een tekst, zet je je hashtags in, kun je emojis invoegen en een locatie toevoegen. Ook kun je iemand taggen door @ te gebruiken en kun je de opmerkingen uitschakelen als je dat wilt.
  • Sinds kort heeft Facebook ook de mogelijkheid om een Reel te plaatsen. Reels is razend populair, volgers/kijkers willen graag geëntertaind worden. Bedenk hoe jij zichtbaar wilt zijn op Reels. Pak jouw podium op Reels en denk bijvoorbeeld aan tutorials van 15,30 of 60 seconden. Als je een Reel vanuit je Instagram account plaatst kun je deze ook delen op Facebook, net als berichten en stories.
  • Het kan zijn dat je in de testgroep zit van een nieuwe wijziging. Deze wijziging maakt het niet meer mogelijk om een post, Reel of IGTV in Stories te delen. Check je account of jij in deze testgroep zit.
  • De swipe-up is inmiddels al verdwenen, die gold alleen voor accounts met meer dan 10.000 volgers. Het is al een tijdje mogelijk om een link van je website te plaatsen in een Story. Hier hoef je niet 10.000 volgers te hebben en deze functionaliteit is voor iedereen. Met het vermelden van een link van een product of dienst in je Story genereer je meer bezoekers naar je website.
  • Als je muziek wilt toevoegen aan meerdere Stories dan kun je dus in 1x jouw gekozen liedje over alle Stories die je wilt plaatsen heen zetten. Deze nieuwe functionaliteit komt binnenkort beschikbaar.
  • Maak jij vaak gebruik van live-sessies op Instagram dan kun je deze voortaan inplannen, superhandig. Ga naar je Instagram Story en klik op ‘live’ dan zie je links ‘plannen’ staan. Je kunt dus ook een live sessie oefenen. Boven ‘plannen’ staat ‘publiek’ als je daarop tikt kun je kiezen voor openbaar of oefenen. Zo kun je een live sessie oefenen, een soort van generale repetitie.
  • En als laatste nog een weetje over de richtlijnen van Instagram. Belangrijk om te weten is dat je de status van je account kunt bekijken om te zien of je iets plaatst die niet volgens de richtlijnen zijn. Heb je iets geplaatst wat niet volgens de richtlijnen is dan kan dit gevolgen hebben voor je bereik en voor je account. Vaak zie je winacties voorbijkomen en daar moet je goed opletten dat deze wel volgens de richtlijnen van Instagram zijn. Klik hier om meer te lezen over de IG richtlijnen.

 

Hoe fijn is het om deze informatie te lezen, hier kun je echt wat mee en het is goed om op de hoogte te blijven van alle updates op social media gebied.

Zou je meer willen halen uit Instagram? Wil je meer weten hoe je Instagram inzet voor je bedrijf? Denk dan eens aan een 5 uur strippenkaart voor ondersteuning en combineer deze met een social media scan waarin ik jouw socials onder de loep neem inclusief een verslag met verbetertips waarmee je direct aan de slag kunt.

Als ondernemer mag je laten zien wie je bent en wat je doet

Gratis adviesgesprek van 20 minuten